چه زمانی به روانشناس احتیاج داریم؟ آیا مراجعه به روانشناس واقعا مفید است؟

Arezoo farahani
6 min readJan 16, 2021

--

روانشناسی و پروسه درمان بسیار بیشتر از نشستن روی کاناپه است. باورهای غلط بسیاری در مورد معنای صحبت با یک رواندرمانگر وجود دارد. معمولا در جامعه ما و حتی در دنیا نیاز به صحبت در مورد احساسات خود، چیزی برای سرگرم کردن ، و یا نشانه ای برای ضعیف بودن فرد تلقی می­شود و شرم آور است. این احساس شرم و نگاه جامعه است که افراد معمولا در وهله اول ترجیح می­دهیم به رواندرمانگر مراجعه نکنیم. اما باید بدانیم چه زمانی به روانشناس احتیاج داریم و واقعا آیا مراجعه به روانشناس مفید است؟

اما واقعیت این است: تراپی ابزاری فوق العاده مفید است و مراجعه به روانشناس می تواند بسیار مفید باشد. مراجعه به روانشناس در طیف وسیعی از موضوعات از اضطراب تا خواب گرفته تا روابط و آسیب ها می تواند کمک کننده باشد. تحقیقات نشان می دهد که در کمک به افراد در مدیریت سلامت روان بسیار موثر است و کارشناسان می گویند حتی در صورتی که احساس بکنید هیج مشکلی وجود ندارد می­تواند ارزشمند باشد.

چه زمانی به روانشناس مراجعه کنیم؟

اگر هنوز هم متقاعد نشدید، چند دلیل برای شما آوردیم که چرا باید مراجعه به یک دکتر روانشناس خوب را امتحان کنید و بدانید چه زمانی باید به روانشناس مراجعه کنید.

زمانی که استرس بیش از حد دارید مانند زمان کرونا

اگر احساس می کنید استرس و اضطراب بیش از حد دارید، قطعا یک روانشناس می تواند به شما کمک کند. روانشناس خوب به فرد کمک می کند تا ارزیابی کند که چگونه باید با مسئله مورد نظر روبرو شود و از تجربیات اولیه ای که مشابه بوده اند چه چیزی یاد گرفته است. این مسئله می تواند برای روبرو شدن با وضعیت کنونی مفید باشد. مثلا در زمان کرونا مشکلات بسیاری برای بسیاری از افراد پیش آمد و وسواس های فکری یا OCD و یا استرس و اضطراب کرونا همگی می توانند باعث تولید استرس بیش از حد شوند. در این موارد یک روانشناس خوب می تواند به شما کمک کند تا از پس شرایط بر بیایید.

افکار عجیب و بسیار مضر دارید

خودکشی و یا آسیب زدن به خود با درمان توسط یک متخصص روان درمانگر کاملاً قابل پیشگیری است. اگر فکر می ممکن است به خود آسیب بزنید، بلافاصله موضوع را با یک روان درمانگر در میان بگذارید.

احساس انزوا و تنهایی می کنید

طبق گفته کارشناس ارشد اجتماعی کارشناسی ارشد نانسی مک کوری ، که در خدمات درمان اعتیاد دانشگاه میشیگان کار می کند، بسیاری از افرادی که با مشکلات و اختلالات مرتبط با سلامت روان سر و کار دارند و از آن رنج می­برند احساس می کنند در برخورد با تجربه خود و مشکلشان تنها هستند. گروه درمانی می تواند در این امر یا حتی داشتن یک مختصص که تخصص لازم را در امر مشاوره فردی یا گروهی داشته باشد موثر است. در این موارد مراجعه به کلینیک های روانشناسی می­تواند تصمیم بسیار درستی باشد زیرا ممکن است جلسات درمانی گروهی با حضور چندین روانشناس هم برگذار شود. پیشنهاد ما به شما دل کلینیک که یک کلینیک روانشناسی تخصصی در منطقه نیاوران تهران است.

مک کوری به هاف پست گفت: “هنگامی که وارد درمان می شوید ، به راحتی احساس راحتی می کنید که تنها نیستید.” “می­بینید که دیگران مشکل شما را درک می­کنند. بعضی آنهارا حل کرده اند و همه تجربیاتشان را با هم به اشتراک می­گذارند. اینگونه می توانید احساس راحتی و امید را حس کنید. “

الگوی خواب شما بهم ریخته است.

یک علامت اصلی افسردگی اختلال در خواب است، خواه کم یا زیاد باشد. اگر متوجه تغییر قابل توجهی شده اید، زمان آن است که مسئله را به طور اساسی بررسی کنید و بدانید یکی از زمان هاییست که باید به روانشناس مراجعه کنید.

شما در حال تجربه تغییر بزرگی هستید.

تجربه تغییر می­تواند تجربه یک شغل جدید، یک خانواده جدید یا وضعیت خانوادگی جدید یا مهاجرت به یک شهر متفاوت باشد. فعالیت های جدید همیشه چالش برانگیز است و نیاز به کمک در این زمینه طبیعی است. فولگلبرگ در این رابطه می­گوید: “درمان اغلب شامل توسعه مهارت ها و استراتژی هایی برای کاهش یا مدیریت عوامل استرس زای زندگی است.”

خلق و خوی شما به صورت غیر منتظره تغییر می­کند.

اگر متوجه می شوید که روحیه یا روند فکری منفی تری به خود گرفته اید — و این مداوم است — شاید ارزش آن را داشته باشید که با کسی صحبت کنید. اگر دائم مود شما تغییر می­کند، اگر دائم ناراحت و خوشحال می­شوید، این به طور معمول نشانه یک مسئله سلامت روان است. به گفته مددکار اجتماعی بالینی، راشل فوگلبرگ، که با گروه روانپزشکی دانشگاه میشیگان همکاری می کند، یک درمانگر می تواند به شما کمک کند تا ریشه اصلی این مشکل را پیدا کنید. و این موضوع بسیار مهم است.

فوگلبرگ به هافینگتون پست گفت: “شما این فرصت را دارید که در یک فضای محرمانه درباره افکار، احساسات و شرایط خود صحبت کنید.با توجه به احساس امنیتی که افراد دارند، می توانند به راحتی به کشف خود یا زندگی خود که با آن دست و پنجه نرم می کنند یا ناراضی هستند، بپردازند و همینطور همزمان احساس راحتی هم بکنند.”

از چیز هایی که قبلا باعث شادی شما می­شد دوری می­کنید.

از دست دادن انگیزه می تواند نشان دهد که چیزی به پایان رسیده است. اگر به طور معمول یک دائم در اجتماع هستید و به طور ناگهانی از اجتماع دوری می­کنید ، ممکن است در حال تجربه یک مشکل باشید. پس اگر دنبال این می­گردید که چه زمانی باید به روانشناس مراجعه کنید قطعا الآن یک وقت مناسب برای مراجعه به روان­درمانگر است. فولگلبرگ توضیح می­دهد، یک درمانگر آموزش دیده است تا به شما کمک کند تا علت این اتفاق را کشف کنید. وی می­گوید: “حقیقت این است كه درمان می تواند برای بسیاری از افراد بسیار مفید باشد و اغلب به افراد در حفظ سلامت روان خود كمك می كند.”

فقط احساس می­کنید نیاز دارید که با کسی صحبت کنید.

مراجعه به روانشناس در هر زمانی می­تواند مفید باشد. پس به دنبال یک مشکل و اختلال روانی در خودتان نگردید حتی اگر احساس می­کنید نیاز دارید با کسی صحبت کنید هم مراجعه به یک روانشناس منطقی است.

نتیجه نهایی: جستجوی کمک برای هر مسئله سلامت روان، مشکلی ندارد. و باعث کوچک شدن شما نمی­شود. هر زمان در این موضوع تردید کردید و فکر کردید الآن زمان مناسبی برای مراجعه به روانشناس نیست و یا مراجعه به روانشناس شما را کوچک می­کند به این جمله فکر کنید : “من به دندانپزشک می روم. آیا من کوچک می شوم؟ “

پس اگر تمایل دارید که ممکن است لازم باشد با کسی صحبت کنید ، این کار را انجام دهید. تراپی یک تجربه کاملاً طبیعی و ارزشمند است که به نفع همه ی افراد است.

سخن آخر

در مثال های بالا فقط چندین مورد گفته شد که می­تواند به شما کمک کند تا بتوانید حس بهتری داشته باشید. بنابراین باید بدانید همیشه مراجعه به روانشناس به معنی مریض بودن نیست. قطعا مراجعه به دکتر روانشناس خوب هر زمانی می­تواند برای شما مفید باشد. پس از اینکه فهمیدید چه زمان باید به روانشناس مراجعه کرد زمان آن فرارسیده که دنبال این موضوع بگردید که دکتر روانشناس خوب چه ویژگی هایی دارد. در این صورت می­­توانید انتخاب درستی داشته باشید و به سلامت روانی خودتان کمک کنید تا حس بهتری داشته باشید.

--

--

Arezoo farahani
Arezoo farahani

Written by Arezoo farahani

0 Followers

من آرزو فراهانی، دانشجوی دکترای روان‌شناسی هستم.در بین مکاتب روانکاوی هماهنگ ترین با من بود. دغدغه شخصی من ایجاد نگرش استقلال طلبانه و رنج در روابط افراد است.

No responses yet